Sunday 3 June 2012

Primii pasi cu aparatul de aer conditionat

Instaland un aparat de aer conditionat 9000 in sufrageria dumneavoastra, in dormitor sau in biroul de acasa va poate ajuta sa pastrati o atmosfera racoroasa atunci cand afara temperaturile incep sa creasca din ce in ce mai mult. Indiferent daca alegeti un aparat de aer conditionat de fereastra, unul portabil sau unul instalat in perete, acesta va va ajuta sa mentineti confortul locuintei dumneavoastra pe timpul lunilor de vara, cel putin.

Aparatele de aer conditionat trebuie sa faca trei lucruri pentru a realiza racirea eficienta a aerului dintr-o incapere: sa scada temperatura aerului, sa indeparteze umiditatea din aer si sa filtreze aerul. Aparatul de aer conditionat trebuie,de asemenea, sa aiba capacitatea necesara indeplinirii acestor functii astfel incat sa reuseasca sa faca din incaperea respectiva un loc confortabil si racoros.

Marimea conteaza cu adevarat atunci cand vine vorba de alegerea unui aparat de aer conditionat, asa ca este foarte important sa alegeti o unitate care are capacitatea de racire necesara pentru a face fata camerei in care urmeaza sa fie instalata. O unitate prea mica s-ar putea sa nu faca fata si sa nu reuseasca sa raceasca eficient aerul din camera, in timp ce un aparat de aer conditionat prea mare intr-un loc foarte mic va avea cicluri foarte multe si de scurta durata, va face risipa de energie si nu va fi capabila de a dezumidifca corespunzator aerul din camera.

Desi aveti la dispozitie multe tipuri si dimensiuni diferite ale aparatelor de aer conditionat, nu toate aceste aparate au fost create in mod egal. Pe masura ce analizati ofertele de aer conditionat, incercati sa luati in considerare urmatoarele aspecte:

- unde si cum va fi instalat sau folosit aparatul de aer conditionat?

- cat de mare este camera in care planuiti sa instalati aparatul de aer conditionat?

- care sunt caractersticile tehnice cele mai importante pentru dumneavoastra?

-veti instala pe cont propriu aparatul de aer conditionat sau veti putea beneficia de ajutor specializat?

Toate aparatele de aer conditionat pentru camere functioneaza in mare parte cam la fel, cu toate ca economiile de energie si capacitatile de racire pot varia de la un producator si un model la altul. Asemanator aparatelor centrale de aer conditionat, cele de camera racesc si dezumidifica aerul din incapere prin extragerea caldurii si umiditatii, intorcand apoi aerul in interiorul camerei.

In ceea ce priveste intretinerea lor, asigurati-va ca:

- veti curata filtrele regulat pentru a asigura performanta optima a unitatilor de aer conditionat;

- veti retrage si pastra la loc sigur aparatele de aer conditionat de fereastra pe toata durata lunilor de iarna;

- veti urmari intocmai instructiunile producatorului pentru indepartarea corecta si depozitarea aparatelor de aer conditionat de fereastra.

Aparatele de aer conditionat pot fi foarte grele si dificil de manevrat, asa ca este indicat sa cereti ajutor atunci cand trebuie sa faceti acest lucru, pentru a evita posibile leziuni. De asemenea, aveti foarte mare grija atunci cand instalati aer conditionat neo la un nivel superior al casei dumneavoastra. Asigurati-va in orice moment ca urmati indeaproape instructiunile pe care vi le ofera producatorul in ceea ce priveste masurile de siguranta pe care trebuie sa vi le luati, mai ales atunci cand vine vorba de instalarea aparatului de aer conditionat.

De asemenea, luati in considerare si cerintele electrice ale camerei inainte sa selectati un aparat de aer conditionat pentru a-l achizitiona. Odata ce v-ati asigurat ca ati luat in considerare fiecare dintre acesti factori pe care i-am mentionat pana acum, veti putea face mult mai usor o alegere a aparatului de aer conditionat potrivit iar sansele ca aceasta sa fie una buna vor fi mult mai mari. 


Tags: aer conditionat 9000

No comments:

Post a Comment