Sunday 10 June 2012

Placeri de audiofil

Viata ar fi cel putin plictisitoare fara muzica. Tristi, melancolici, stresati, fericiti, petrecareti, oricare ar fi stare de spirit, muzica este binevenita. Clasic, modern, house, rock, jazz, dance - orice gen muzical preferati, cu siguranta doriti calitate superioara a sunetului. Pentru acest lucru trebuie sa alegeti sisteme audio performante, fie ca va trebuie pentru masina sau pentru camera.

La drum lung, in trafic pana la serviciu, oriunde ne deplasam cu autovehiculul, un mp3 auto ne face viata mai usoara, calatoria mai placuta. Puteti lega pana la 4 perechi de boxe de un mp3 auto. Profitati de faptul ca are iesire din preamplificator si conectati-l la un amplificator auto mai puternic, care conduce un subwoofer. Ascultati muzica multa incontinuu, intrucat pe un mp3 auto aveti posibilitatea de a utiliza diverse device-uri externe de stocare, de genul usb-urilor sau cardurilor de memorie. Capacitatea de stocare a acestor sisteme audio auto este uriasa. Diversele reglaje prestabilitie de corectie a tonului, (rock, jazz, club), precum si filtrele de sunet, (loudness, xbass), fac muzica sa sune mai mult decat perfect.

Iti poti crea propria sala de concerte chiar la tine acasa cu ajutorul unui amplificator de calitate superioara. Este cunoscut faptul ca japonezii sunt perfectionisti, asa ca o alegere foarte buna este un amplificator yamaha. Acest aparat reda sunetele puternice, detaliate si daca inchizi ochii, fie si pentru o secunda poti crede ca te afli pe o scena si artistii canta langa tine. Pentru un apartament este suficient un amplificator stereo cu o medie de 50 de wati, cu una sau doua perechi de boxe audio legate. Este ideal pentru nostalgicii care apreciaza calitatea sunetului de pe un disc vinil, dar il puteti conecta si la computer, cd sau radio. Il puteti folosi, de asemenea si pentru televizor, dar daca doriti ceva intr-adevar 100% dedicat tehnologiei multimedia, optati pentru un  receiver yamaha. Acesta este aparatul potrivit pentru auditii in variante 5+1 sau 7+1, micutele, dar puternicele boxe bose intelegandu-se perfect cu un receiver yamaha.

Desi receiverul este o alegere foarte buna pentru muzica, calitatile lui se observa cel mai bine atunci cand sunt sprijin pentru televizor si dvd. Un film vizionat in confortul propriei locuinte se poate ridica la standardele unei sali de cinema alatude de un receiver yamaha la care ati conectat si difuzoare  competente.

Diferenta intre boxele de calitate superioara si cele de calitate inferioara este data, in mod special, de difuzoare boxe. Acestea sunt de patru feluri: tweetere, difuzoare de medii, difuzoare de bass si cele de banda larga.

Tweeterele  sunt difuzoare de frecvente inalte, proiectate sa redea sunete pe care auzul normal nu le-ar putea percepe altfel. Difuzoarele de medii reproduc foarte clar sunetele reale, cum ar fi vocile. Difuzoarele de bass fac muzica moderna, ca genul house, rap si hip-hop fiind mai placuta la ascultare, dar bass-ul este important pentru orice fel de muzica. 

Un mp3 auto, un amplificator stereo sau un receiver yamaha au nevoie de boxe audio puternice, pentru a-si pune in valoare calitatile. Pentru a reda sunetele placute ale notelor muzicale, pentru a ne relaxa dupa o zi de munca sau pentru a ne ajuta sa petrecem, sa dam muzica atat de tare incat sa ne bata vecinii in teava, un amplificator yamaha  si o pereche de boxe sunt ingredientele retetei ideale. Pentru vizionarea unui film vechi sau in varianta HD, in familie, doar cu iubita sau singur, un receiver yamaha alaturi boxe bose reprezinta alegerea perfecta. Sunt numeroase posibilitati de a va face viata mai frumoasa prin ascultarea muzicii, asa ca alegeti aparatura audio de cea mai buna calitate, atat pentru casa, cat si pentru autoturism si veti redescoperi placerea de a fi audiofil.

No comments:

Post a Comment