Monday 4 June 2012

Lucruri importante.

    Se observa in ultimii ani, o explozie a produselor electronice pe piata, sunt to mai multe gagdgeturi, tot mai multe lucruri care le poti avea in casa si care bineinteles iti consuma curentul, si mai presus de toate necesita si grija reincarcarii, pentru ca acum majoritatea gadgeturilor sunt portabile si ca atare trebuie la sfarsit de zi sa vii acasa si sa le pui la incarcat. Oricum sunt pana la urma toate mari consumatoare de curent electric. Eu unul sunt un fan al acumulatorilor pe celule solare. Dar ca orice sipozitiv au si ele problemele lor.

Celulele solare devin mai putin eficiente la temperaturi mai ridicate si instalatorii incearcă sa ofere o buna ventilatie in spatele panourilor solare. Unele modele recente de panouri solare includ concentratoare, in care lumina este concentrata de lentile sau oglinzi pe o serie de celule mici.Acest lucru permite utilizarea de celule, cu un cost ridicat pe unitatea de suprafaţă (cum ar fi arseniură de galiu), intr-un mod eficient. In functie de constructii, panourile fotovoltaice pot produce electricitate dintr-o gama de frecvente de lumina, dar de obicei nu pot acoperi intreaga gama solara (in special, razele ultraviolete, infrarosii si lumina scazua sau difuza). Prin urmare, o mare parte din energia solara este irosita de panouri solare, iar acestea pot oferi randamente mult mai mari daca sunt iluminate cu lumina monocromatica. Prin urmare, un alt concept de design este de a imparti lumina in intervale de lungimi de unda diferite si conduce grinzile pe celule diferite reglate la aceste zone .

     Acest lucru a fost proiectat pentru a fi capabil sa creasca eficienta cu 50%.In prezent, cel mai bine a atins rata de conversie lumina soarelui (eficienta panou solar) este de aproximativ 21% în produse comerciale, de obicei mai mici decât cele cu eficienta în celulele lor de izolare. Densitatea de energie a unui panou solar este eficienta descrisa in termeni de putere maximă pe unitatea de suprafata, de obicei exprimata in unitati de wati pe metru pătrat (W/mp).

Cele mai eficiente panouri solare produse in masa au valori de densitate de energie mai mare de 13 W/mp (140 W/m2). Pe langa aceste modalitati de a obtine energia electrica mai exista si centrala lemne si pompa de caldura. Iar la noi in tara s-a dat drumul acum la programul casa verde, un program care ajuta oamenii de rand sa isi poata achizitiona la pret redus aceste tipuri de panouri sau de centrale ca sa putem usor usor sa economisim resursele mediului nostru si astfel sa pastram si natura mai curata.

De aceea aceste lucruri s-ar putea cat de curand sa fie pe lista noastra de cumparaturi si s-ar putea sa nu coste atat de mult pe cate ne imaginam noi. Dar pentru toate exista un timp si ca atare, trebuie sa se ocupa cineva si de treaba asta. Acest program casa verde 2012 ofera ocazia  persoanelor care cred ca aceasta solutie este aplicabila numai celor care dispun de capital. In momentul de fata aceste reduceri care se aplica in acest program fac aceste centrale si dispozitive sa fie la fel de ieftine ca cele care le foloseam noi in mod obisnuit pana sa aflam de acestea. Trebuie doar sa cautam pe internet cuvantul casa verde si vom gasi cu siguranta informatiile de care avem atata nevoie.

No comments:

Post a Comment