Wednesday 6 June 2012

Utileaza-ti ferma

Fara indoiala viitorul este al agriculturii si fermierilor in general si asta datorita faptului incontestabil ca deja s-a ajuns la limita la care populatia nu mai doreste sa accepte orice amalgamuri de alimente in care produsul de baza se regaseste in proportii din ce in ce mai mici, restul fiind ingrediente produse chimic si care nu au nicio legatura cu hrana obisnuita asa cum fiecare dintre noi intelege ca ar trebui sa fie.

Un alt motiv important este acela ca s-a dovedit ca nu tot ce importam, chiar daca este la un nivel cat de cat accepabil calitativ nu se potriveste pe gustul nostru autohton, drept pentru care pamanturile uitate in anii trecuti si fermele abandonate prin neutilizare au inceput de ceva vreme, timid ce-i drept, sa reinvie la adevarata lor valoare.

Daca te afli printre cei care detin un teren, sau doresti sa cumperi un teren agricol pe care sa-l folosesti pentru a ridica o ferma pentru animale, trebuie sa ai in vedere pe langa constructia in sine si realizarea tuturor utilitatilor pe care un astfel de proiect le cere in vederea unei functionari cat mai bune si cu profit onorabil pentru munca ta si a celor pe care ii vei avea drept angajati.

O ferma cu animale, indiferent de marimea acestora, produce in mod zilnic o cantitate de reziduri pe care va trebuie sa le poti elimina in conditii care sa protejeze mediul pentru ca pana la urma este constient ca mediul este cel care iti ofera aceasta oportunitate. Nu poti avea un pamant de calitate in jurul fermei tale, daca toata murdaria acumulata zilnic o vei arunca la intamplare chiar si la cateva sute de metri in apropiere.

In primul rand ai nevoie de o sursa de apa, care de regula in zonele de campie sau chiar cele deluroase sunt suficient de abundente si pe care o poti capta cu relativa usurinta prin forarea unui put. Mai apoi una sau mai multe pompe de apa, iti vor conduce cantitatea necesara de apa spre locurile din ferma unde o vei folosi pentru buna functionare a acesteia. Aceste pompe submersibile sunt cel mai des utilizate sisteme de aducere la suprafata a apei din puturi cu conditia sa fie corect dimensionate ca putere si capacitate de pompare in functie de necesitatile tale. In functie de modul in care se afla amplasata ferma din punct de vedere topografic fata de putul forat, exista posibilitatea de a fi necesara o pompa hidrofor, care pe langa extragerea propriu zisa a apei, va putea alimenta cu apa un loc de consum care se afla la diferite inaltimi fata de locul extractiei.

O alta componenta de baza a fermei tale, este utilizarea unui alt dispozitiv care are la baza tot conceptul acestor pompe apa, dar care detine si o alta caracteristica importanta, speciala pentru acest tip de folosinta in activitatile care produc deseuri biologice si lichide care contin corpuri fibroase. O pompa cu tocator, este exact ceea ce ai nevoie, pentru a putea marunti eficient toate resturile pe care lichidele din bazinele de acumulare dintr-o ferma cu animale le contin. Si aceasta pompa cu tocator o vei putea dimensiona ca si capacitate in functie de cantitatea apreciata de lichide care contin resturi fibroase sau animaliere si de distanta sau inaltimea la care acestea vor trebui pompate spre conductele de deversare.

Desi par putin dificil de folosit toate aceste instalatii, ele se vor putea instala cu usurinta doar de catre o echipa calificata de tehnicieni, iar folosirea lor se va putea face doar dupa ce ai primit un instructaj complet de folosire si intretinere pentru a nu iti pune in pericol sanatatea ta sau a celor care ar putea intra in contact cu aceste utilaje electro-mecanice.

Daca ai nelamuriri sau vrei sa gasesti mai multe oferte despre aceste produse, internetul este un bun aliat. Vei putea cauta pompe submersibile ieftine, sau hidrofoare ieftine apreciind care dintre acestea sunt potrivite pentru afacerea pe care esti pe care sa o lansezi.

No comments:

Post a Comment