Thursday 24 May 2012

Dezvolta abilitatile copilului tau

Oricare parinte isi doreste ca dezvoltarea copilului sau sa fie una potrivita cu fiecare etapa a varstei pe care o are. Inca de mic, copilul va trebui inscris intr-un cadru organizat in care sa socializeze cu altii copii de varsta lui, iar in acest sens o gradinita este cel mai potrivit loc. Fie ca va fi lasat doar pana la pranz, fie ca isi va pretrece timpul impreuna cu primii sai colegi pana mai spre dupa amiaza, copilul isi va dezvolta o serie de abilitati de comunicare si socializare cu toti cei din grupa sa. Este o etapa importanta, care il pregateste pentru pasul urmator al primilor ani de scoala, cand deja copilul va intra intr-o noua etapa a dezvoltarii sale.

In paralel cu acest sistem de instruire, unanim acceptat si cu bune rezultate pentru copil, parintele va cauta sa aduca si alte metode de dezvoltare a abilitatilor copilului, in special prin joc. Un parinte care se joaca cel putin o ora pe zi cu copilul, chiar si daca acesta a trecut de primele clase primare, este un lucru benefic pentru toata familia. Se va crea o legatura stransa de prietenie si sprijin reciproc pe care nimic in lumea asta nu o va putea rupe vreodata.

Jocul este important pentru copil atat timp cat se desfasoara sub o anumita grija din partea parintelui, in sensul ca acesta va trebui sa stie exact ce comporta ca si activitate un anumit joc. Un joc instructiv, un joc de echipa, un joc care ii va pune la incercare gandirea rapida si actiunea eficienta, va aduce doar beneficii pentru copil.

Daca copilul dumneavoastra este dornic de relationare cu cat mai multi prieteni, atunci veti putea incerca unul dintre cele mai incitante jocuri de echipa care este foarte apreciat in multe tari ale lumii. Este vorba despre jocul de laser tag, care va aduce in competitie doua echipe care se vor infrunta serios intr-o „batalie” si ea la fel de serioasa.

In laser tag arena, toti competitorii trebuie sa isi poarte de grija si in primul rand sa fie toti ca unul. Intrajutorarea echipei este esenta acestui joc special, care se va desfasura in laser tag bucuresti, intr-un cadrul organizat aflat pe un teren tip labirint. Toata suprafata de joc este in asa fel construita de catre organizator, incat sa puna la incercare toate capacitatile de orientare si depasire a obstacolelor pe care echipele le vor intalni. Mai mult, exista zone in terenul de joc, care pot fi benefice pentru participanti, insa acestia trebuie sa stie cum se pot folosi pozitiv de terenul pe care il parcurg.

Ce este extrem de important din acest joc laser tag, este faptul ca nimeni nu este dusman cu nimeni. Este doar un joc, si mai mult decat atat, nimeni nu poate rani pe nimeni, pentru ca tot „arsenalul de lupta” este complet inofensiv. Pistoalele laser de ultima generatie, sunt doar niste instrumente de joc, al caror fascilul nu poate aduce niciun fel de problema de sanatate participantilor.

Singurele zone care pot receptiona atingerea „laser” a pistoalelor sunt cele de pe vestele participantilor, care vor fi primite de catre acestia la intrarea in laser tag arena si care vor putea puncta sau depuncta participantii. Intregul scor al „disputei” va fi permanent afisat pe un panou mare si va arata in fiecare clipa care este situatia din joc.

Ca parinte puteti participa si dumneavoastra la joc, copilul resimtind astfel un sprijin aparte, fiind si mai motivat sa isi dezvolte abilitatile de partener in echipa si de gasire rapida a unor solutii potrivite cu situatia din laser tag bucuresti. Adult fiind, va veti amuza la aceasta distractie copii si sa nu va mirati daca in cel mai scurt timp veti fi rugat din nou de catre copil sa mergeti la astfel de petreceri laser. Exista chiar posibliatea de a organiza impreuna cu alti parinti o petrecere copii bucuresti, unde veti putea invita echipele claselor din care fac parte copii dumneavoastra.

No comments:

Post a Comment