Saturday 5 May 2012

Aparatul de aer conditionat portabil

Vremea calduroasa si nivelul ridicat de umiditate din aer va pot transforma locuinta intr-un mediu sufocant, supra-incalzit si neplacut. In acest caz, instalarea unui aparat de aer conditionat hitachi este una din cele mai bune metode de a racori si a mentine o atmosfera placuta. Din pacate, multe aparate centrale de aer conditionat sunt ineficiente, prea scumpe sau invechite. De aceea, ele sunt incapabile de a raci corespunzator aerul din locuinta noastra sau din birou. De multe ori oamenii prefera sa cumpere un aparat de aer conditionat traditional, de fereastra, insa acestea nu sunt intotdeauna o optiune pentru ca unele asociatii de proprietari sau complexe rezidentiale impun restrictii impotriva acestora.

Mai mult decat atat, exista multe tipuri de spatii si incaperi in care nu se poate instala un aparat de aer conditionat de fereastra, acestea ramanand astfel mult mai incalzite din cauza lipsei unei ventilatii corespunzatoare sau a unei slabe circulatii a aerului. Aceste tipuri de spatii sau incaperi pot fi: garaje, verande sau ateliere. Iar aici este momentul in care aparatele de aer conditionat portabile isi fac aparitia. Aceste sisteme mici, portabile de racire sunt cele mai eficiente solutii care pot fi folosite pentru a suplimenta un sistem central de racire deja existent intr-o camera sau pentru a raci o singura incapere intr-o configuratie independenta. Ca si beneficiu suplimentar, aparatele portabile de aer conditionat dezumidifica aerul in timp ce-l racesc, ceea ce inseamna ca atmosfera de interior va ramane in acelasi timp una racoroasa uscata intr-un mod confortabil.

Exista multe modele de aer conditionat portabil disponibile, iar fiecare dintre ele are un anumit numar de BTU care indica foarte simplu capacitatea de racire a fiecaruia. Cu toate acestea, a alege cel mai bun aparat portabil de aer conditionat pentru dumneavoastra nu inseamna doar sa alegi unitatea cu cel mai ridicat nivel de BTU, ci exista o multitudine de alte elemente care trebuie luate in considerare inainte de a lua o decizie de achizitionare.

Un aparat de aer conditionat portabil este un dispozitiv independent instalat in interiorul spatiului in care se urmareste racirea aerului. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat de fereastra, cele portabile nu au fost create pentru a fi instalate in fereastra, dar cele mai multe dintre ele necesita folosirea unei ferestre pentru ventilatie sau a unui spatiu separat pentru a directiona evacuarea sistemului.

Aparatele de aer conditionat portabile difera in functie de marca producatoare, de configuratia de ventilare precum si de alte caracteristici speciale, precum multiple trepte de viteza pentru ventilatie, moduri suplimentare de operare, tipul telecomenzii de control, cronometrele programabile, precum si filtrele de aer specializate. Ca parte a designului lor standard, cele mai multe dintre aparatele de aer conditionat portabile dezumidifica aerul pe masura ce-l racesc, iar alte unitati includ chiar moduri de operare exclusiv pentru dezumidificare. Aceste setari permit unitatii sa functioneze ca un dezumidificator independent dar si ca un aer conditionat portabil. Unele aparate pot avea de asemenea functii exclusive de incalzire, de purificare a aerului sau de ventilare.

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie sa-l identificati atunci cand alegeti un aparat de aer conditionat portabil il reprezinta marimea de care aveti nevoie. Un aparat de aer conditionat care este prea mic nu va putea sa tina pasul cu cererile de racire ale mediului in care va aflati. Cu toate acestea, exista o multime de alti factori care contribuie la luarea acestei decizii si pe care trebuie sa-i analizati cu atentie inainte de a alege un model de aparat de aer conditionat, precum tipul de izolatie, clima sau cantitatea de caldura produsa in camera respectiva de catre alte persoane sau aparate electronice.


Tags: aer conditionat hitachi, aer conditionat hokkaido

No comments:

Post a Comment