Thursday 26 April 2012

Romani in UK

              In ultimii ani tot mai multi romani renunta la viata lor in Romania, poate pentru totdeauna si se stabilesc in strainatate.  La ora actuala UK este o destinatie preferata de romani din cauza castigurilor care se pot realiza si a nivelului de trai.  Astfel ei apeleaza la diferite metode pentru a incerca sa ajunga acolo, de exemplu prin agentii de recrutare, mai putine decat pentru alte tari, sau anunturi uk pe care le gasesc doar acei romani care navigheaza pe internet si stiu unde si mai ales ce sa caute. Retelele de socializare capata o tot mai mare importanta in gasirea unui job pentru multi romani online aproape non stop pe aceste retele. De asemenea apeleaza la diverse persoane cu ajutorul carora  sa ajunga in Uk sau alte tari europene.

           Multe din incercarile de a ajunge in strainatate sunt sortite esecului , multi lasandu-se amagiti de castiguri mari, cu conditia sa dea la randul lor o suma de bani deloc neglijabila sa ajunga acolo. Ar trebui sa fie foarte bine documentati despre toate site-urile si tot ce inseamna anunturi uk pentru a nu fii inselati. E importanta si recomandarea mai multor persoane in legatura cu credibilitatea site-ului la care apeleaza pentru informatii legate de joburi.

           Dar unii reusesc sa faca ceea ce si-au dorit, sa ajunga la munca in strainatate. Motivele plecarii sunt  de multe ori  simple: lipsa de bani, existenta la limita saraciei, sau slujbe mult prea prost platite. Astfel ei lasa acasa restul familiei: sotii, copii, mame, frati etc si pleaca in cautarea unui job . E adevarat ca ei devin acei romani online care profita de orice timp liber au si incearca sa isi vada apropiatii, sa faca parte din viata lor macar in acest fel. Astfel cateva minute pe zi ei sunt romani oline uk care pe langa navigare pe internet mai discuta si problemele zilnice ale familiilor lor.                            

           Oricum  sunt si multi romani in Londra , ca de exemplu acei romani sub varsta de 30 de ani care  sunt foarte  bine adaptati la viata oferita  de strainatate. Multi fac in Romania scoli sau cursuri care ajungand in UK ii ajuta sa gaseasca mai usor de lucru. Astfel de meserii care sunt destul de  bine platite sunt cele din domeniul IT, medical-medici, asistente, infirmiere.Sunt meserii care cer o calificare destul de inalta, comparativ cu alte tari care au preponderent oferte din domeniul agricol. Aceste meserii sunt  inca  cautate si  destul de bine platite,tot mai multe cadre sanitare plecand in acea directie, putem spune chiar ca asistam la marea unire uk a asistentilor si medicilor. Ei parasesc Romania pentru joburi   foarte bine platite, iar Londra e orasul care ofera multe joburi. De aceea sunt asa multi romani in Londra. Acesta este orasul care  le ofera de munca in domenii in care in tara s-ar descurca foarte greu si pe bani putini(ca sistemul sanitar) si mai ales nu ar reusi sa isi permita multe din ceea ce isi permit in afara tarii.

           Aceia care sunt hotarati sa isi construiasca o viata acolo sunt de parere ca oricat de greu ar munci, sunt mult mai bine platiti comparativ cu ce faceau in tara, iar viata lor este decenta si plina de satisfactii, mai ales pentru acei tineri pentru care distractia este totusi o componenta esentiala a vietii lor. E adevarat, le lipsesc prietenii de acasa, dar...De aceea multi, mai ales cei care nu au sotii si copii aleg sa  ramana si sa se stabileasca in Anglia, sa fie romani in uk, facand o alegere grea, dar necesara pentru ei.

           Se estimeaza ca sunt aproximativ 230000 de romani in uk, care muncesc marea majoritate cu permis de munca, avand in vedere restrictiile la care au fost supusi romanii pe piata muncii din UK.

         Totusi ei nu renunta de tot la cei de acasa, daca intri pe diferite site-uri sunt intotdeauna macar cativa romani online uk, care mai afla vesti de acasa, sau dau sfaturi si povestesc cu cei dragi. Iar daca ii intrebi daca se mai intorc in tara ai sa vezi ca, cu regret iti spun ca vor veni doar in vizita, oricat de mult ar iubi Romania, renunta la ea pentru o viata mai usoara, mai multe satisfactii materiale. Dar au si o umbra de speranta ca, poate daca se mai schimba lucrurile parca ar mai veni inapoi.

         Si candva ar fii interesant de vazut marea unire UK a romanilor intorsi acasa.

No comments:

Post a Comment