Thursday 12 July 2012

Trecerea care o alta dimensiune a sunetului

Cu totii suntem captivati de sunet doar pentru simplul fapt ca acesta reprezinta una dintre cele mai importante perceptii senzoriale ale fiecaruia dintre noi prin care luam contact cu tot ceea ce ne incojoara. Cand sunetul are ca sursa o compozitie muzicala pe care o ascultam in boxe, atunci cu atat mai mult simturile noastre vibreaza si ne aduc bucurie pentru tot ceea ce ascultam. Traim o permanenta revolutie a aparaturii din zona audio profesional, care deja nu mai reprezinta un segment rezervat numai celor care se ocupa cu producerea muzicii, ci si a oricaruia dintre noi care avem un anumit standard in ceea ce priveste calitatea aparaturii pe care o folosim.

Practic in acest moment nu mai exista vreun loc in care sa nu putem detine vreun device care sa ne reproduca piesele muzicale preferate, atat in confortul propriei locuinte, langa computerul la care lucram si de ce nu chiar in aer liber, atunci cand iesim cu prietenii ori familia la plimbare sau in concediu.

Veti putea utiliza cele mai performante echipamente audio chiar in masina cu care veti pleca oriunde in tara sau pe continent, montand un amplificator stereo dedicat pentru autoturism, caruia nu trebuie sa-i lipseasca un set de boxe audio si desigur un subwoofer auto care va defini in mod cu adevarat vibrant calatoria, oricat de lunga ar fi ea.

Este evident ca pentru un pasionat al muzicii ascultate in conditii de calitate perfecta, toate aceste solutii audio se vor regasi si in camera, uneori special amenajata, pentru auditie, unde pozitionarea unui receiver yamaha in combinatie cu una sau mai multe perechi de boxe magnat, vor face ca dimensiunea sunetului perceput sa fie una cu totul speciala.

Problema pe care trebuie sa o rezolve orice doritor de echipamente audio de calitate este aceea a adaptarii surselor de amplificare si de redare cu boxe a sunetului la conditiile locului unde acestea vor fi instalate. Cu alte cuvinte, asa cum in nicio activitate sau decizie nu trebuie exagerat, nici in aceasta situatie nu trebuie sa treceti de un anumit nivel in ceea ce priveste dimensionarea capacitatii si puterii acestor aparate audio profesional.

Decenta este limita la care trebuie sa va opriti, iar pasii mici pe care trebuie sa-i faceti va vor aduce clarificarea optiunilor pe care le veti lua. Spre exemplu, pentru acasa, folosirea unui amplificator nad caruia ii veti conecta o pereche de boxe magnat va fi solutia decenta pe care o veti putea adopta pentru o locuinta obisnuita.

O alta varianta ar putea fi inceperea „mobilarii” casei cu aparatura de redare audio, prin conectarea la computer a unui sistem bose companion, care va va schimba complet perceptia despre modul in care se poate asculta un sunet de calitate. Inginerii profesionisti ai acestei marci specializate in aparatura audio performanta au intuit dorinta pasionatilor de muzica si in general de sunet de calitate concepand varianta mobila pentru auditii in aproape orice loc v-ati afla.

In rucsacul cu care plecati la munte va incapea cu siguranta fara niciun fel de problema si noul bose soundlink cu care toti cei plecati la drum vor putea interactiona trasnsmitand prin binecunoscutul protocol bluetooth semnale audio catre device-ul de redare. Va puteti relaxa pentru ca acest dispozitiv va putea recunoaste si memora pana la sase transmitatori de tip bluetooth diferiti, cu alte cuvinte sase parteneri de drumetie si distractie vor putea transmite catre sistemul de redare audio semnale individuale.

Distractia este garantata, in timp ce drumul oricat de lung ar putea fi va parea mult mai placut si amuzant, acesta fiind in fapt motivul pentru care trecerea intr-o alta dimensiune a sunetului va este acum la indemana.

No comments:

Post a Comment